The End

Äääääntligen! Har jag lyckats skriva klart sista kapitlet i min roman. We-he-heeeee 😀

Det har varit en saftig smula ångestladdat på slutttampen. Jag tycker verkligen att jag har fått ihop en bra, originell och spännande berättelse med diverse cliffhangers och ett slut som kanske inte är etthundraprocentigt uppenbart.

Och sanningen att säga har jag varit rädd för att de sista sidorna ska låta resten falla platt till marken. Förstöra hela grejen, liksom.

Men. Nu tror jag faktiskt att det håller.

Tja, arbetet med denna roman är naturligtvis inte slut än. Nu ska jag skicka det sista kapitlet till min kunniga och duktiga korrekturläsare, så får vi se vad hon har att säga. Det är ju möjligt att hon rekommenderar vissa omskrivningar.

Jo förresten … ytterligare en orsak till att jag har dragit ut med att avsluta romanen är att jag känner att jag kommer att sakna alla illustra personer som befolkar den. Jag tycker väldigt mycket om dem.

Hmmm … det kanske får bli en uppföljning?

😉

5 tankar på “The End

 1. Låt det bli en uppföljare om du känner för det!
  Mina karaktärer lever också sina egna liv så jag håller på med bok nummer tre i en fristående serie om nyhetsjournalisten Adrian Debutsky.

  Lycka till med skrivandet även i framtiden!

  • Hej Carita, tack för din kommentar! Mina karaktärer lever också sina egna liv…så vi får väl se om de känner för att leva vidare i en uppföljare 😉
   Lycka till med Adrian Debutskys vidare öden och äventyr!

 2. He, he! Jag känner igen svårigheten att skiljas från sina karaktärer, i synnerhet om man haft en längre relation till dem.

  Det där med uppföljare tycker jag är svårt. Jag har också drabbats av längtan att skriva uppföljare på mina tidigare alster när de blivit färdiga, men samtidigt har jag haft ett behov av att gå vidare. I övergångsprocessen har jag känt att det som varit svårast är att uppfinna helt och hållet nya karaktärer – detta kan man ju slippa om man skriver i serie. Fast till slut har man ett galleri av nya karaktärer som man berörs av i den nya berättelsen.

  Något som fått mig att avstå från att jobba i serie är insikten om livets flyktighet. Det vore ju tragiskt ifall man planerade fem böcker där alla trådar vävs samman i sista volymen, men att man bara hinner skriva två innan man dör av ett fallande piano. Såsom min hälsa varit under det sista året har jag till och med tagit paus i arbetet med mina nya berättelser och istället satsat på genomläsning och redigering av de gamla alstren i hopp om att de skall bli såpass väl genomarbetade att de kan publiceras.

  I sommar kommer jag nog att titta på ett helt nytt projekt i en genre som jag aldrig provat förr. Dessutom kommer det alstret att bli mycket kortare än mina tidigare verk. När jag är klar skall det låsas in i kassaskåpet. Jag tror att det är dags att skriva någonting som är helt ärligt. Det är min nästa utmaning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s