En smula stiltje

Ja här har det ju inte blivit mycket skrivet på ett tag. Och det har det inte i min roman heller. Kan månne julen ha detta med något att göra? Inte minst författandet av julbrev, som plägar ta sin lilla tid? (Jodå. Jag skriver julbrev. Inte till alla jag känner, dock …)

Det är en annan sak också. Jag har kommit till det läge då jag skulle kunna sy ihop alla lösa trådar och komma med en rafflande avslutning. Men det känns som det är för tidigt. Det blir för få sidor. Så jag måste få till något litet ”drama” ytterligare innan jag kan börja på själva slutet. Om jag ska uppskatta det hela i ord tror jag att jag har ungefär en fjärdedel till en tredjedel kvar.

Med vad det där lilla dramat ska vara … ja se det har jag ingen aning om just nu. Jag får ta tag i det efter julledigheten.

För att allting inte ska gå fullständigt i stå ägnar jag mig nu åt att redigera punkter. Ja, det är lika hjärnbefriat som det låter. Men det måste göras. Grejen är att personerna i mina dialoger ofta tvekar en stund mitt i en mening. Något som jag markerat med tre punkter. Vilket man ska göra. Men sedan ska det också vara mellanslag före och efter punkterna. Och det har jag missat. Det kanske låter fjantigt, men jag är noga med sådant här. Den dag jag lämnar in mitt manus, då ska det vara så korrekt som möjligt. Sådan är jag.

Och om ni undrar om jag har fått något svar från det där sista förlaget, angående min första roman, så kan jag meddela att det har jag inte. Ej heller har jag skickat det till ytterligare förlag. För jag är lite rädd för att om jag skickar det typ idag, så finns det en betingad risk att det försvinner i överfulla mejlboxar under julsemestrarna. Att de manusansvariga råkar deleta mitt mejl av misstag, jämte en hel hoper spam och reklam. Så därför väntar jag till januari med att skicka det.

Men vänta bara. I januari laddar jag om. Med både förlagsutskick och författande.

 

2 tankar på “En smula stiltje

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s