Väntan

Alltså. Jag är inte den som förväntar mig att folk ska svara på mina über-viktiga mejl inom fem minuter.

Men. Att få svar inom ett dygn – vad tycker ni om det? Är det rimligt att hoppas på det?

Alltså. Nu har det gått mer än ett dygn.

Och det är liksom på detta vis, att när jag väl, till slut, tar mig samman – och till exempel skriver de där mejlen jag borde ha skrivit för länge sedan – så hoppas jag ju innerligt att … det ska hända något.

Frånvaron av dygnssnabbt svar KAN ju bero på semester. (I slutet av november?!? Hmmmm…)

Men det KAN också vara ett utslag av talande tystnad. Och ska då tolkas som ”vi försöker ignorera dig och ditt vämjeliga alster så gott det går – ska det vara så svårt att begripa?!?!)

Det KAN också bero på att ingetdera av mina mejl har nått adressaten. Att det har blivit någon cyberspejsvajsing. Fast det är inget som jag brukar råka ut för.

Hmmm.

Hur länge tycker ni att det är rimligt att vänta på ett livstecken/en bekräftelse på att mejlet gått fram?

Saken är den att jag har hittat fler förlag jag kan tänka mig skickade. Men vill ju ge detta förlag en chans – om de eventuellt skulle vara intresserade (trots allt).

Hmmm.

9 tankar på “Väntan

  1. Åh denna balans mellan att kolla och att verka för påstridig. Intresserad men ändå lite ”harf to get”. Det finns ju varianten läskvitton.

    Jag tror jag skulle ge dem en vecka och sedan skicka ett ”hallå, är det här en adress där någon läser mejlen som kommer in?” mejl med käskvitto.

  2. Nu var det länge sedan jag arbetade och hade företagskontakter…. men ett par tre dagar i alla fall… eller veckan ut plus måndagen hade jag nog försökt låta passera om det inte var något jätteakut. Vederbörande kan ju ba blivit sänd, av sin chef, på någon veckolång kurs… eller liknande… Han eller hon kan ha fått flunsa eller vabbar… Eller har tre kollegor som gör något av ovanstående. Jag hade istället filat på ett bra men trevligt och ”svarsavkrävande” mail att sända på måndag eftermiddag eller tisdag nästa vecka. Men nu är det ju varken mitt arbetsområde eller min bransch… Bara lite lösa alternativa tankar från en oinsatt…

    • Nu är det här ju ett litet förlag, så de kan ju vara översvämmande i mejl så klart…kanske ska skicka ett nytt mejl från mitt andra e-postkonto och fråga om det första kom fram?!?

  3. Det kan ju också bero på den så omskrivna och omtalade jul.STRESSEN … Sista månaden-före -.årets-slut-stressen osv osv … Det KAN finnas många plausibla orsaker … Så vi håller tummarna ett tag till, va?

    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s